Trupp: Tobias R, Kim F, Lars-Anders H, Jesper H, Jimmie L, Daniel P, Khalil A, Javid H, Andreas R, Robin E, Robbin K, Marco M, Anton W, Martin J, Henric P, Markus J

Startelvan (4-4-2): Tobias R, Jesper H, Robin E, Jimmie L, Lars-Anders H, Javid H, Marco M, Andreas R, Robbin K, Anton W och Martin J.
Avbytare: Hans L, Markus J, Khalil A, Henric P och Kim F

0-1 (16)
1-1 Martin J (25)
2-1 Jimmie L (85)

När bägge lagen anlände till Granevik så började det snöa, stora snöflingor föll ner från himlen. Det fortsatte snöa till och från under hela uppvärmningen, sedan avtog snöandet.

Det var två lag som försökte anpassa sig till Graneviks naturgräs, bollen studsade lite svårt och gjorde det besvärligt. Jag tycker att vi började piggt under första minuterna, vi försökte rulla boll även om vi inte vann många meter på det ibland. Vi var medvetna om att bortalaget spelar mycket på långbollar på sina offensiva pjäser. När dom väl började göra det hade vi svårt att vinna första bollen, ibland var vi varken tvåa eller trea på bollen heller. Detta gjorde att bortalaget fick lite tryck på oss, samtidigt ska det sägas att det inte skapades så många chanser.

Först runt den 12:e minuten kom vi i en snabb omställning, tror det var Marco på mitten som hittade snabbt ut till Javid och tillsammans med Martin gick på en kontring som tyvärr inte kom till ett avslut. I den 16:e minuten så förlorade vi ännu en höjdduell, dock så fick Martin se sig nertryckt av en motståndare som med en nick hittade en kollega ute till höger som slog ett inlägg, bollen hamnade till slut strax utanför straffområdet och ett skott i mål, 0-1 var ett faktum.

Direkt efter målet var känslan vid sidan av att bortalaget ville mer, var mera hungriga än vad vi var. Runt den 20:e minuten började vi vakna till lite och hade några anfall där intentionen fanns där. Vi skulle få en frispark i den 25:e minuten, Hult tog den bollen kom tillbaka till honom och han slog in den återigen, Jimmie tog emot vände och försökte skjuta, träffade ej bollen första gången men vid den andra försöket fick han iväg ett skott som Martin styrde i mål, 1-1!

Bara två minuter senare fick Hult iväg ännu ett avslut, tyvärr över. Sedan blev det lite av ställningskrig resten av halvleken. Det bjöds inte på något skön lir om man säger så. Bortalag får iväg två avslut en som Tobias räddade och en efter att vi slarvat och gett dom friläge men avslutet gick utanför. 1-1 var resultatet i halvtid.

Under paus påpekade vi vikten av att vinna första bollen, att Jimmie eller Robin E skulle våga kliva upp och ge Marco och Andreas stöd i luftspelet. Samt att påpeka att det var upp till oss att ro i land tre poäng ikväll då vi kände att vi var det bättre laget.

Vi höll på att få en drömstart av 2:a halvlek, mer eller mindre på avsparken så kom Anton fri och kanske kom han för nära målvakten och därmed inte fick till ett riktigt avslut. I den 52:a minuten så var det återigen Anton som stod för en kroppsfint och lurade första gubben, drev bollen framåt tog sig förbi försvaren nummer två innan han sköt, målvakten fick upp handen och räddade.

Sen kom vi in i en riktig svag period mellan den 55:e och 75:e minuten, inte för att bortalaget var bättre och tryckte ner oss för så var det verkligen inte, men vi tog fel beslut och gjorde det inte lätt för varandra. Vi tvingade tex Andreas till att ta en varning i den 56:e minuten, för att vi inte höll positionerna. Vi försökte nu med lite längre bollar utan större framgång. Anton kom loss runt den 65:e minuten men fick se sitt skott blockas till hörna.

I den 73:e minuten fick Tobias agera och rädda ett skott som kunde ha ställt till det. Med kvarten kvar så är vi nära tre gånger om att få in bollen men den ville helt enkelt inte in. Nu började bägge lagen bli trötta, tung sprunget som det var. Tobias skulle göra två viktiga räddningar och hålla oss kvar i matchen.

Vi ville få in mer styrka framför mål och bestämde oss för tre byten med ca 5-6 minuter kvar, Henric in istället för Jesper, Kim in istället för Anton och Markus in istället för Robbin. Det vi gjorde var att flytta upp Jimmie som anfallare bredvid Kim, Khalil tog ett steg ut på vänster kanten och Markus tog Jimmies position bredvid Robin E. Det skulle visa sig vara ett genialiskt byte för 30 sekunder senare kom Jimmie i ett friläge och behärskad slog han in segermålet 2-1!

Vi plockar ner Jimmie i backlinjen igen och körde 5-4-1 sista minuterna. Vi blir något nertryckta när dom försöker få till en kvittering men sista 2-3 minuterna spelar vi smart och på deras planhalva och håller 2-1 tills domaren blåste av.

En riktig krigar match bärgade tre viktiga poäng ikväll. Alla kämpade och slet och verkligen tömde sig och gav allt för varandra! Nu väntar en tuff bortamatch mot ett ungt Sunne lag nästa torsdag.